| Entreezone eind maart klaar

Entreezone eind maart klaar

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen

Tijdens de rustige(re) wintermaanden is in UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk keihard doorgewerkt aan de nieuwe entreezone en het Bezoekerscentrum. Oplevering van ‘deel 1’ staat gepland voor eind maart.

Aan het einde van volgende maand moet de entreezone op de Overwaard gereed zijn om groepen toeristen te ontvangen. Via een nieuwe voetgangersbrug komen die aan bij de Groepsentree, waar vandaan ze verder het Werelderfgoed-gebied ingaan. Ook aan het herbouwde Hulpgemaal, dat de naam De Fabriek draagt, wordt momenteel de laatste hand gelegd. Het is een prachtig gebouw geworden op een al even mooie locatie aan het water.

Binnenkort verdwijnen de steigers bij Hulpgemaal De Fabriek.

Binnenkort verdwijnen de steigers bij Hulpgemaal De Fabriek.

Het uitzicht vanuit het Natuurhuis, het derde gebouw in de nieuwe entreezone, is eveneens om van te smullen. Het riet kietelt bijna aan de ramen. De planning was en is strak: zeker niet alles zal helemaal klaar zijn op het moment dat de eerste groepen er hun weg vinden. Maar zo gaat dat bij verhuizingen, zeker van deze omvang.

Aan het werk in de entree voor groepen.

Aan het werk in de entree voor groepen.

Kelder

Aan de andere kant van de Lage Boezem van de Overwaard vordert het werk aan het nieuwe Bezoekerscentrum eveneens gestaag. De werkzaamheden trekken regelmatig nieuwsgierige blikken van locals en toeristen. Zij keken de afgelopen tijd naar het realiseren van de kelder van het pand, in het water. Regelmatig gingen duikers te water om te onderzoeken of het werk goed werd uitgevoerd. De komende maanden gaat ook het Bezoekerscentrum, waarin onder meer een souvenirshop en horeca komen, de hoogte in. De opening staat gepland voor begin september. Direct daarna wordt de huidige souvenirshop De Molenhoek gesloopt.

De kelder van het Bezoekerscentrum staat inmiddels 'droog'.

De kelder van het Bezoekerscentrum staat inmiddels 'droog'.

De aanpassingen zijn noodzakelijk om de groeiende stroom toeristen in goede banen te leiden. Alle groepen komen straks binnen aan de Overwaard-zijde. De individuele bezoeker wandelt of fietst het Werelderfgoed binnen aan de Nederwaard-kant. De totale investering is zo’n 9 miljoen euro.

Ook de realisatie van de brug over de Lage Boezem van de Overwaard is begonnen.

Ook de realisatie van de brug over de Lage Boezem van de Overwaard is begonnen.