placeholder
3 augustus 2022

De 50e editie van de Verlichtingsweek

We bereiden ons voor op een bijzondere editie van de Verlichtingsweek: dit jaar is namelijk de vijftigste editie. Van vrijdag 2 t/m zaterdag 10 september 2022 staan de Kinderdijkse molens elke avond (m.u.v. zondag 4 september) in de spotlights tijdens de betoverende Verlichtingsweek.

De molens lichten op als bakens in de duisternis wanneer alle negentien letterlijk in de schijnwerpers worden gezet. Hieronder vind je een overzicht van de activiteiten tijdens deze speciale editie van de Verlichtingsweek.

Stap aan boord

Van vrijdag 2 t/m zaterdag 10 september is het elke avond (m.u.v. zondag 4 september) mogelijk om aan boord van onze rondvaartboot de verlichte molens van dichtbij te bewonderen. Tickets bestel je eenvoudig online. Zo heb je gegarandeerd een plekje aan boord! Ook zijn het Kinderdijk-café en de Giftshop elke avond geopend voor wat lekkers en een leuke souvenir. Op woensdag 7 september vind je op het terras van het café de lokale bierbrouwerij De Kinderdijkse Kater. Kom deze avond het biertje proeven dat zij speciaal voor de vijftigste editie van de Verlichtingsweek gebrouwen hebben.

Deltaconcerten

Op vrijdag 2 en zaterdag 3 september vinden de Deltaconcerten plaats in het Werelderfgoed. Een bijzondere muzikale beleving in de natuur met op de achtergrond de verlichte molens. De vrijdagavond, 2 september, is enkel voor genodigden, maar tickets voor het middag- en/of avondprogramma van zaterdag 3 september zijn te koop op www.deltaconcerten.nl.

Het perfecte plaatje

Op maandag 5 en dinsdag 6 september staat er een fotografiecursus gepland. Tijdens deze cursus neemt de fotograaf de cursisten mee naar één van de molenerven. Wacht niet te lang met je ticket, want vol is vol!

In een ander licht
Van donderdag 8 tot en met zaterdag 10 september zal de Blokkerse Wip er uit springen. Welke molen dat is, is op deze dagen niet te missen! Niet alleen wordt de molen in een ander licht gezet, ook zetten we de super smoker aan. Luister naar de verhalen van de molenaar onder het genot van een hapje en een drankje.

Struinen over de Molenmarkt

Dit jaar vindt de geliefde Molenmarkt, georganiseerd door de vrijwilligers van Speeltuinvereniging ’t Balkengat, plaats op zaterdag 10 september in het Werelderfgoed. Kom gezellig van 10.00 tot 17.00 uur struinen over de Molenmarkt. Er staan diverse kramen met lokale en uiteenlopende producten rondom de entree van het Werelderfgoed.

De auteur