placeholder
20 augustus 2020

Vergunningparkeren start op 15 september

Vanaf 15 september start in Kinderdijk het vergunningparkeren. Op verzoek van inwoners begint dan het ‘proefdraaien’ in Kinderdijk.

De maatregel is nodig om de leefbaarheid te verbeteren en moet voorkomen dat bezoekers van UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk en andere niet-inwoners parkeren op parkeerplaatsen die bedoeld zijn voor de inwoners. Er komt een ruime bezoekersregeling, voor familie van inwoners, en een blauwe zone voor horecaondernemers. In Alblasserdam besluit de gemeenteraad pas op 29 september, daar kan op 30 september het vergunningparkeren op de West Kinderdijk worden ingevoerd. Het vergunningparkeren geldt overigens alleen tijdens het toeristenseizoen: van 1 april tot 1 november.

Het vergunningparkeren geldt van 1 april tot 1 november

Inwoners van Kinderdijk ontvangen vandaag (donderdag 20 augustus) een brief met informatie en aanvraagformulier van de gemeente Molenlanden. Er volgt na 15 september een gedoogperiode van vier weken, wat betekent dat de officiële handhaving start op 15 oktober. Bewoners van de West Kinderdijk in Alblasserdam krijgen op 27 augustus a.s. een brief met informatie, onder andere over het aanvragen van een vergunning. Ook hier volgt na de invoering op 30 september een gedoogperiode en stopt het vergunningparkeren op 1 november.

Voor bezoek en familie kunnen inwoners van Kinderdijk en bewoners van de West Kinderdijk bezoekerspassen krijgen. Inwoners van Kinderdijk en bewoners van de West Kinderdijk krijgen een vignet dat zij achter de voorruit van hun auto kunnen plakken. De gemeenten stellen geen beperking aan het aantal auto’s per huishouden.

 

De auteur