placeholder
31 augustus 2022

Veel gestelde vragen Verlichtingsweek 2022

De Verlichtingsweek staat voor de deur! Lees hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen. We wensen je alvast een betoverend bezoek aan het UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk.

Wanneer gaat de verlichting aan?

Vrijdag 2 t/m zaterdag 10 september van 20.15 – 22.30 uur staan de negentien molens en gemalen in de schijnwerpers tijdens de 50e editie van de Verlichtingsweek (m.u.v. zondag 4 september). Op de vrijdagen en zaterdagen zelfs een half uur langer, tot 23.00 uur!

Waar kan ik parkeren?

Vanaf 17.00 uur is het mogelijk om gratis te parkeren bij Royal IHC, op ongeveer 10 min loopafstand van de verlichte molens. Adres voor navigatie: Smitweg 6, 2961 AW Kinderdijk.

P1 (parkeerterrein bij het Bezoekerscentrum) & P2 (parkeerterrein aan de dijk) zijn beperkt beschikbaar voor minder validen en voor mensen die toch graag dichtbij willen parkeren (€9.50 per auto). Adres voor navigatie: Nederwaard 1, Kinderdijk.

Met de fiets ben je uiteraard ook van harte welkom! Parkeer je wel je fiets op de daarvoor aangewezen parkeerplekken?

Waar kan ik een rondvaartticket kopen?

Dit jaar verkopen we onze rondvaartboottickets ook online! Zo ben je verzekerd van een plekje aan boord van de rondvaartboot Friso of Beatrix.
Aan de kassa in het Bezoekerscentrum verkopen we ook tickets voor de rondvaartboot Cruiser.

Prijzen:
€ 9.95 volwassene
€ 4.95 kind 4-12 jaar
€ 0 kind 0 – 3 jaar

Een rondvaartbootticket is inclusief één gratis drankje in het Kinderdijk-café.

Wat zijn de openingstijden van het Kinderdijk-café en de Giftshop?

Maandag t/m donderdag
09.30 – 17.30 uur & 19.45 – 23.00 uur

Vrijdag en zaterdag
09.30 – 23.30 uur

Wanneer is de Molenmarkt?

De Molenmarkt vindt plaats op zaterdag 10 september van 10.00 – 17.00 uur.
Lees hier meer over de Molenmarkt.

Kan ik er suppen?

Het is mogelijk om met een sup of bootje naar de Verlichtingsweek te komen, maar we adviseren je wel om te zorgen voor goede verlichting. Er varen ’s avonds namelijk ook rondvaartboten.
Houd er ook rekening mee dat je niet mag aanmeren aan de steigers.

Geldt mijn dagticket ook voor de avond?

Nee, in de avond heb je een ander ticket nodig.

Waar kan ik de beste foto's nemen?

Op maandag 5 en dinsdag 6 is er een exclusieve plek gereserveerd speciaal voor de fotografieworkshop. Grijp deze unieke kans om de mooiste foto’s te schieten en de nuances van het vak te leren. Een expert laat je zien hoe je de mooiste landschappen op de beste manier vastlegt op de gevoelige plaat, terwijl je optimaal gebruik leert maken van de subtiele veranderingen in de overgang van daglicht naar schemer en avond, met speciale aandacht voor het geheimzinnige ‘blauwe uurtje’.

Een andere aanrader is de brug met het uitzicht op de vijf molens van de Overwaard. Let er wel op dat het hier erg druk kan zijn.

Wat is het programma van de Verlichtingsweek?

Lees hier het hele programma.

De auteur