placeholder
12 november 2019

UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk op National Geographic

Kijktip! Maandag 18 november figureert UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk in de eerste aflevering van de nieuwe serie ‘Europe From Above’ op National Geographic. De documentaire wordt vanaf 21.00 uur uitgezonden.

Veel mogen we nog niet verklappen. Wel kunnen we zeggen dat het eindresultaat werkelijk adembenemend is! Afgelopen jaar ontvingen we de wereldwijd opererende filmmakers meerdere dagen in UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk. Een prominente rol is weggelegd voor onze molenaar Ad Wisse, bewoner van molen nummer 7 van de Overwaard. De molenmaker van de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk is uitgebreid gefilmd en geïnterviewd tijdens werkzaamheden aan de molen van zijn buurvrouw Anja Noorlander. Check alvast deze trailer!

Bekijk video Bekijk video
Trailer.

Veel van de beelden zijn met drones gemaakt. Voor de opnames in Kinderdijk beschikte de crew uiteraard over de juiste papieren. ‘Europe from Above’ bestaat uit zes delen. Maandag is de eerste uitzending geheel gewijd aan Nederland. Daarna komen Duitsland, Italië, Polen, Spanje en het Verenigd Koninkrijk aan bod.

Een levendig portret van deze regio’s en de mensen die hun tradities in leven houden

Dit schrijft National Geographic zelf als aankondiging: ‘Europe from Above gaat de lucht in om Europa’s mooiste culturele en geografische bezienswaardigheden te presenteren zoals je ze nog nooit eerder hebt gezien. Prachtige hyper-lapse fotografie vanuit de lucht stelt ons in staat om de veranderingen van een seizoen in seconden te visualiseren, terwijl tulpenvelden in Nederland op magische wijze in kleur uitbarsten en watervallen in de Dolomieten veranderen in ijs. We onthullen hoe traditie, techniek en natuurlijke wonderen dit epische continent hebben gevormd – een levendig portret van deze regio’s en de mensen die hun tradities in leven houden.’

De auteur