placeholder
18 februari 2022

Twee nieuwe bezoeklocaties openen deuren in UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk

Vandaag opent UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk weer zijn deuren. Sinds 19 december waren de museummolens, de rondvaart en het gemaal van Kinderdijk gesloten i.v.m. de geldende coronamaatregelen en verschillende onderhoudswerkzaamheden. Vanaf nu is Kinderdijk weer volledig open voor bezoek.

Nieuwe bezoeklocaties

De twee nieuwste bezoeklocaties in Kinderdijk zijn ook direct te bezoeken. De drijvende tentoonstelling ‘Alles Heeft een Tijd’ en het Vogeltheater. In beide bezoeklocaties staat de beleving van natuur, water en klimaat centraal. Werelderfgoed Kinderdijk hoopt met deze thema’s ook bezoekers uit de regio aan te spreken.

Op het schip de Alles Heeft een Tijd wordt door middel van drie korte films een verhaal vertelt over de Sint-Elisabethvloed, het watersysteem van de Alblasserwaard en de uitdagingen van klimaatverandering voor de toekomst. Dit schip werd samen met een ander schip, de Jantina, in 2017 overgenomen van het Maritiem Museum Rotterdam voor een symbolisch bedrag van €1,-. Het schip is sindsdien gerenoveerd en nu voor het eerst opengesteld voor bezoekers.

In het Vogeltheater stellen we 22 hoofdrolspelers uit de Kinderdijkse vogelwereld aan je voor.

In het Vogeltheater stellen we 22 hoofdrolspelers uit de Kinderdijkse vogelwereld aan je voor.

In het nieuwe Vogeltheater ontdekken bezoekers het unieke landschap en de bijzondere vogels die hun leefgebied hebben in de boezems, polders en molenerven van Kinderdijk. Achter het grote glas kunnen bezoekers met verrekijkers de meest bijzondere vogels uit de regio spotten.

Over bezoek

Met een online entreeticket is het vanaf de gekozen aankomsttijd mogelijk om alle bezoeklocaties in te gaan, inclusief de rondvaartboten. Ons complete aanbod is te vinden op www.kinderdijk.nl/doen. UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk is in februari van 10.30 tot 16.00 uur geopend en in het hoogseizoen (maart t/m oktober) dagelijks van 09.30 tot 17.30 uur.

Hollands watermanagement

Onze medewerkers en vrijwilligers staan te trappelen om weer gasten te ontvangen. We hopen dat bezoekers weer komen genieten van dit iconische stukje Nederland. Wij zijn er klaar voor om ons unieke verhaal van ruim zeven eeuwen Hollands watermanagement weer te gaan vertellen.

De auteur