placeholder
16 september 2021

Terugblik Verlichtingsweek 2021

We blikken terug op een zeer geslaagde editie van de Verlichtingsweek. Wederom hebben vele mensen kunnen genieten van dit prachtige, oer-Hollandse sprookjeslandschap. Vanwege het goede weer konden bezoekers optimaal genieten van dit prachtige schouwspel.

Tijdens de eerste volle week van september trokken vele (hobby)fotografen naar UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk voor de verlichte molens. Zo vertelt Michiel de Haan, Hoofd Facilitair bij de SWEK, over zijn ervaring tijdens de Verlichtingsweek: “Het was nog niet geheel donker, maar toch stonden er al talloze fotografen klaar om plaatjes te schieten. Iedereen wilde natuurlijk dé perfecte foto van de prachtig verlichte molens maken.”

Enthousiaste deelnemers fotografiecursus

Net als voorgaande jaren werd de fotografiecursus onder leiding van Marijn Heuts op het erf van Museummolen Nederwaard erg goed bezocht. Zo heeft deelnemer Susanne Poortvliet prachtige foto’s gemaakt tijdens de cursus, zie de collage hieronder.

Rondvaartboot

Ook stapten vele bezoekers aan boord van onze rondvaartboot vanwaar ze de prachtig verlichte molens vanaf het water aan zich voorbij zagen glijden. Gecombineerd met een hapje en een drankje in het Kinderdijk-café genoten de bezoekers van een heerlijke avondje uit in Werelderfgoed Kinderdijk.

Save the date...

Volgend jaar vindt alweer de 50e editie van de Verlichtingsweek plaats. Kan jij net als ons niet wachten? Noteer dan alvast de eerste volle week van september 2022 in je agenda, van 5 tot en met 10 september. Graag tot ziens!

De auteur