placeholder
10 maart 2023

Terugblik fotografieworkshop 25 februari

Het is 6 uur ’s ochtends op een zaterdag in februari.
Het is koud, de wind raast voorbij, maar droog.
De pas zit er stevig in. Op naar dé locatie in ons Werelderfgoed.
De fotolocatie waar duizenden foto’s op het internet van te vinden zijn. Maar nog niet die ene foto.

We staan klaar. Wachten tot 07.36 uur. Topfotograaf Bob Luijks geeft nog de nodige tips over belichting, sluitertijd, diafragma en witbalans. Alle fotografen zijn klaargestoomd voor dat ene moment. De zonsopkomst. Een lichte wolkenband lijkt roet in het eten te gooien, maar niets in minder waar. Het geklik van camera’s in duidelijk hoorbaar. De zon is op en het prachtige landschap ontwaakt. Een subtiele overgang van nacht naar dag.

De meest inspirerende omgeving van Nederland, UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk, krijgt een ander gezicht. Een combinatie van een ontwaakte zon, het buitenleven, historische monumenten en beeldschone natuur zorgen voor een goed gevuld portfolio.

Met gevulde geheugenkaartjes worden alle fototoestellen, lenzen, statieven en filters weer opgeborgen. Een geslaagde fotografieworkshop.

Niet zomaar een workshop

Alle deelnemers van de fotografieworkshop hebben hun beste foto opgestuurd en van de winnende foto wordt een ansichtkaart gemaakt. Een unieke kans om de wereld over te gaan.

Winnende foto, gemaakt door Annemieke Sirre

Winnende foto, gemaakt door Annemieke Sirre

Wist je dat…

Deze fotografieworkshop is onderdeel van ons evenementenjaar. Sinds 6 december 2022 staat Werelderfgoed Kinderdijk 25 jaar op de UNESCO Werelderfgoedlijst en dat gaan we een jaar lang vieren met diverse activiteiten!

De auteur