placeholder
15 september 2022

Terugblik 50e editie Verlichtingsweek

Van een blauw verlichte molen tot de lancering van een biertje. Wij blikken terug op een zeer geslaagde 50ste editie van de Verlichtingsweek. Wederom hebben veel mensen kunnen genieten van dit prachtige, oer-Hollandse sprookjeslandschap. En wat hebben we geboft met het weer! Iedereen heeft optimaal kunnen genieten van dit prachtige schouwspel.

Omdat het de 50e editie was hebben we veel uit de kast getrokken. Zo waren de Deltaconcerten de aftrap van de Verlichtingsweek. Op vrijdag 2 en zaterdag 3 september stond het Werelderfgoed niet alleen in de schijnwerpers maar ook in het teken van klassieke muziek. Bezoekers hebben onder andere kunnen genieten van topformatie Fuse. Het was een bijzondere muzikale beleving in de natuur.

Fotografieworkshops
Net als voorgaande jaren werd de fotografiecursus onder leiding van Marijn Heuts erg goed bezocht. Enthousiaste deelnemers hebben prachtige foto’s met ons gedeeld.

De Kinderdijkse Kater
Een speciaal biertje gebrouwen voor de 50e editie van de Verlichtingsweek. Laat dat maar aan de lokale bierbrouwerij De Kinderdijkse Kater over!
Volgens de brouwers is de Verlichtingsbier een heerlijk fris biertje en een allemansvriend. En dat was zeker te proeven!

De laatste dagen
Als afsluiter van deze unieke editie stond Museummolen Blokweer in een heel ander (dag)licht. De barbecue stond aan en de molenaar heeft de bezoekers vertelt over de geschiedenis van Kinderdijk.

De Molenmarkt is de bezoekers op zaterdag waarschijnlijk niet ontgaan. Dit was misschien wel de gezelligste dag van de verlichtingsweek. Bij de entree van Kinderdijk stonden diverse kramen met lokale en uiteenlopende producten. De molenmarkt, georganiseerd door de vrijwilligers van Speeltuinvereniging ’t Balkengat, vond dit jaar voor het eerst in het Werelderfgoed plaats.

Rondvaart

Ook stapten vele bezoekers aan boord van onze rondvaartboot vanwaar ze de prachtig verlichte molens vanaf het water aan zich voorbij zagen glijden. Gecombineerd met een hapje en een drankje in het Kinderdijk-café genoten de bezoekers van een heerlijke avondje uit in Werelderfgoed Kinderdijk.

Save the date...

Volgend jaar vindt alweer de 51e editie van de Verlichtingsweek plaats. Kan jij net als ons niet wachten? Noteer dan alvast de eerste volle week van september 2023 in je agenda, van 4 tot en met 9 september. Graag tot ziens!

De auteur