placeholder
11 november 2022

SSN sponsor van Werelderfgoed Kinderdijk

In samenwerking met de Stichting Samenwerking tot nut van het Algemeen (SSN) uit Alblasserdam hangt er sinds kort een nieuwe AED in ons molengebied.

Bij een hartstilstand is de overlevingskans van een slachtoffer het grootst wanneer omstanders binnen zes minuten niet alleen 112 bellen en reanimeren, maar ook defibrilleren met de AED. Gelukkig neemt het aantal AED’s in Nederland al jaren toe, zo ook in ons Werelderfgoed in samenwerking met de SSN.

De AED vind je aan het hek tegenover ons Bezoekerscentrum

De AED vind je aan het hek tegenover ons Bezoekerscentrum

Buiten openingstijden

Voorheen hingen al onze aanwezige AED’s in een gebouw of op een bezoeklocatie, hiermee was het verlenen van hulp met een AED altijd beperkt tot onze openingstijden. Met de komst van deze nieuwe AED is dit niet langer het geval. De AED hangt buiten aan het hek tegenover ons Bezoekerscentrum en is opgenomen in het landelijke netwerk zodat deze kan worden ingezet bij acute noodgevallen.

AED-/reanimatiecursus
Naast het uitbreiden van het aantal AED’s in het Werelderfgoed, nemen jaarlijks ook veel van onze vrijwilligers en medewerkers deel aan een AED-/reanimatiecursus. Daarmee is een groot netwerk ontstaan van vrijwilligers en medewerkers die, met behulp van de aanwezige AED’s, direct hulp kunnen verlenen mocht dit nodig zijn. We zijn dan ook erg blij met de bijdrage van de SSN om zo het aantal AED’s in ons molengebied te kunnen uitbreiden.

De auteur