placeholder
25 maart 2022

Shuttle tussen Alblasserdam en Kinderdijk van start gegaan

Dinsdag 15 maart is de shuttle service tussen de parkeerplaats aan de Marineweg in Alblasserdam en de entree van het Kinderdijkse molengebied van start gegaan. Deze service wordt ook dit jaar weer ingezet om de verkeersoverlast in de dorpen Kinderdijk en Alblasserdam te verlichten. Nieuw dit jaar is de keuze om vanaf Alblasserdam per fiets naar het Werelderfgoed te reizen.

Eerste toeristen

Tijdens de officiële start meldden ook de eerste toeristen zich al om 9.00 uur. Volledig voorbereid kwamen zij aan om gebruik te maken van de shuttle die hen 10 minuten later bij de entree van het Werelderfgoed heeft afgezet.

Nieuwe vervoersoptie

Via bebording en een tekstkar verwijzen we de automobilisten naar het parkeerterrein aan de Marineweg, waar in totaal zo’n 225 parkeerplaatsen beschikbaar zijn. Bezoekers aan het werelderfgoed betalen hier per geparkeerde auto € 7,50 euro voor het vervoer naar Kinderdijk, dit kan per shuttle (Park & Ride) en vanaf dit jaar ook per fiets (Park & Bike). De shuttlebussen rijden tot 31 oktober 2022, zeven dagen per week van 09.00 tot 18.00 uur.

De auteur