placeholder
6 mei 2022

Nationale Molendag

Op zaterdag 14 en zondag 15 mei staan de molens in Nederland extra in het zonnetje tijdens Nationale Molendag 2022! Kom jij ook onze molenaars ontmoeten? De museummolens en gemalen van UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk zijn tussen 9.30 en 17.30 uur geopend.

Dit jaar is Nationale Molendag extra bijzonder omdat het ook het Jaar van de Molenaar is doordat het Gilde van Vrijwillige Molenaars maar liefst 50 jaar bestaat. Driedubbele reden voor feest! Breng dit weekend een bezoek aan onze museummolens, die – als er voldoende wind is – zullen draaien.

Koop hier je tickets

Ga op molenspeurtocht

Ook voor de wat jongere kinderen is er meer dan genoeg te zien, doen, leren en ontdekken in Werelderfgoed Kinderdijk. Op zaterdag 14 mei organiseren we een molenspeurtocht. Zo leren kinderen aan de hand van een leuke speurtocht spelenderwijs meer over de molens in UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk. Zie jij het verschil tussen een watermolen en graanmolen? Er staan op meerdere locaties molens verborgen.

Heb je alle molens gevonden? Dan krijg je van ons een leuk kleinigheidje mee naar huis!

Heb je alle molens gevonden? Dan krijg je van ons een leuk kleinigheidje mee naar huis!

Ontmoet de molenaars

Honderden molens openen hun deuren en draaien in het weekend van 14 en 15 mei. En hoe bijzonder is het om tijdens het Jaar van de Molenaar op Nationale Molendag een molenaar te ontmoeten?

De auteur