placeholder
21 oktober 2019

Voor dag en dauw op pad voor dé foto in Kinderdijk

Op zijn vrije dag staat ie soms om 6 uur op om foto’s van de zonsopkomst te maken. Regelmatig fietst Johan Klos dan naar UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk voor hét perfecte plaatje.

De 54-jarige hobbyfotograaf uit Alblasserdam trakteert zijn volgers op sociale media bijna wekelijks op prachtige fotoreportages. Regelmatig spelen de Kinderdijkse molens een hoofdrol. “Ik doe dit nu een jaar of vijftien”, vertelt de geboren Rotterdammer in het nieuwe Bezoekerscentrum. “Dit is natuurlijk een prachtig gebied.”

Een speciale app helpt hem om de beste positie te bepalen om in een mooi decor de zonsopkomst of zonsondergang vast te leggen. Veel van de foto’s maakt hij ‘gewoon’ met zijn smartphone. Zijn werk blijft niet onopgemerkt. RTV Rijnmond, NOS, RTL, WNL, SBS6, Omroep Gelderland, Omroep West: zomaar een greep uit de omroepen die de afgelopen jaren een foto van Klos toonden tijdens het weerbericht. Het mapje ‘foto’s die op tv zijn geweest of in de krant’ op zijn Facebookpagina is inmiddels 331 bestanden groot. “Ja, dat is elke keer wel héél gaaf. Daar komen vaak veel reacties en ik heb daar leuke contacten aan overgehouden.”

Johan Klos op het dak van het Bezoekerscentrum.

Johan Klos op het dak van het Bezoekerscentrum.

De auteur