placeholder
6 september 2021

FAQ Verlichtingsweek 2021

Vanavond start de Verlichtingsweek 2021. Lees hieronder het antwoord op de meest gestelde vragen. We wensen je alvast een betoverend bezoek aan het UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk deze week.

Openingstijden Verlichtingsweek 2021

Van maandag 6 t/m zaterdag 11 september van 20.00 – 22.30u staan de negentien molens en gemalen in de schijnwerpers tijdens de 49e editie van de Verlichtingsweek.

Parkeren

Vanaf 18.00u is het mogelijk om gratis te parkeren bij Royal IHC, op ruim 5 min loopafstand van de verlichte molens. Adres voor navigatie: Smitweg 6, 2961 AW  Kinderdijk.

P1 (parkeerterrein bij het bezoekerscentrum) & P2 (parkeerterrein bovenaan) zijn beperkt beschikbaar voor minder validen en voor mensen die toch graag dichtbij willen parkeren (€7.50 per ticket).

Entree

Alle bezoekers betreden het gebied via de reguliere ingang bij het Bezoekerscentrum. Het dak van het bezoekerscentrum is in de avonduren ook geopend en verlicht.

Ticketverkoop boottocht

Van maandag tot en met zaterdag varen elke avond ‘De Beatrix’ en ‘Friso’ om het kwartier tussen 20:15 en 21:45 uur. Tickets hiervoor zijn in de avonduren aan de kassa van het Bezoekerscentrum te verkrijgen, vooraf reserveren is niet mogelijk (vol=vol). De vaartocht kost € 8,75 per persoon, voor kinderen 4-12 jaar is dit € 4,75. Een ticket is inclusief een voucher voor een drankje in het Kinderdijk-café en een host aan boord die je alles vertelt over de geschiedenis van Kinderdijk.

Openingstijden Souvenirshop en Giftshop

Maandag t/m donderdag is het café tot 17.30 uur en vanaf 19.45 tot 22.30 uur geopend, vrijdag en zaterdag is het café de hele dag geopend voor wat lekkers. De openingstijden van de giftshop zijn gelijk aan het café.

Blauwe uurtje

Tijdens het blauwe uurtje is het licht tijdelijk extra blauw en dat kan mooie, sfeervolle foto’s opleveren. Waarmee moet je rekening houden? Drie fotografietips:
1. Een beetje haast is geboden, want in werkelijkheid duurt het blauwe uurtje slechts zo’n vijftien minuten.
2. Doordat er minder licht is, heb je langere sluitertijden nodig. Een statief is dus onmisbaar.
3. Helder weer geeft de beste resultaten. Als je tijdens het blauwe uurtje het water fotografeert, sla je twee vliegen in één klap. Met de lange sluitertijd krijg je behalve de mooie blauwe sfeer ook melkachtig water op je foto.

Mini-molenmarkt

Op vrijdag 10 september is er tussen 16:00 – 22:00 uur bij de Speeltuinvereniging in het dorp Kinderdijk een mini-molenmarkt.

COVID maatregelen

Er zal toe worden gezien of de vele fotograferende bezoekers de 1,5 meter afstand respecteren (gastheren/ -vrouwen vanuit de gemeente). De gezondheid van onze gasten, medewerkers, vrijwilligers en inwoners staat te allen tijde bovenaan. Genieten van dit unieke stukje Holland kan prima op enige afstand van elkaar.

De auteur