placeholder
19 juli 2021

Welcome back: eerste Viking schip meert aan in Kinderdijk

Voor het eerst in ruim anderhalf jaar mochten wij weer een Viking River Cruise verwelkomen in UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk. Iets waar wij als organisatie ontzettend naar hebben uitgekeken.

Onderdeel van Vikings ‘Welcome back Voyages’ meerde vanochtend het eerste schip na ruim anderhalf jaar weer aan in UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk. Onder begeleiding van onze enthousiaste gidsen werden de gasten, verdeeld in vier groepen, mee het molengebied in genomen. Gids Jack Pijnenburg vertelt: “Je merkt dat de mensen dolgelukkig zijn dat ze weer hier naartoe kunnen komen en dat gevoel had ik ook. Het contact met de gasten en ze meenemen in het verhaal van Kinderdijk, dat is mijn passie. Vooraf twijfelde ik wel aan de extra coronamaatregelen, blijft het nu nog wel leuk om te gidsen? Maar het voelde al snel weer als vanouds.”

Waardevolle bezoekers

Viking River Cruises kenmerkt zich door hun gasten kwalitatieve excursies te bieden tijdens hun reis. Operationeel manager Margriet Borsje (SWEK) vertelt: “Dit maakt ze een waardevolle partner voor ons. Wij hechten veel waarde aan het educatieve aspect van een bezoek aan ons Werelderfgoed en Viking levert hun gasten dit. We zijn dan ook ontzettend blij dat we ze na zo’n lange tijd weer in ons prachtige Werelderfgoed hebben mogen ontvangen.”

Meevaren met beurtschip Jantina is voor Vikinggasten een bij te boeken optie.

Meevaren met beurtschip Jantina is voor Vikinggasten een bij te boeken optie.

Gezondheid voorop

Er dient natuurlijk wel nog rekening gehouden te worden met de huidige coronamaatregelen. Gelukkig leent ons uitgestrekte Werelderfgoed zich uitstekend voor 1,5 meterrecreatie, daarnaast dragen de Viking gasten en onze gidsen een mondkapje tijdens de tour. Aan boord van de schepen volgen ze een strikt health & safety programma. Zo zijn zowel de gasten als de bemanningsleden volledig gevaccineerd en wordt iedereen aan boord regelmatig getest.

De auteur