placeholder
29 maart 2017

Een gloednieuwe website!

Breaking news! Vol trots presenteren we de gloednieuwe Kinderdijk website, met heel veel nieuwe beelden en nieuwe verhalen die jou en de rest van de wereld uitnodigen om zelf de geschiedenis van Nederland en onze strijd met het water te komen beleven. Kom langs en ga op avontuur onder zeeniveau!

Van harte welkom op de nieuwe Kinderdijk website!

Soms ben je gewoon helemaal toe aan een nieuwe look – ook als je al eeuwen achter elkaar je mannetje weet te staan, in weer en wind, en bij nacht en ontij. Zelfs de molens en gemalen van Kinderdijk zijn af en toe aan een opknapbeurt toe. Natuurlijk worden de oude trouwe poldermolens elk jaar gecontroleerd en gerepareerd, maar omdat de hele wereld het UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk inmiddels zoekt en vindt op internet, werd het de hoogste tijd om onze Kinderdijk website eens even flink op de schop te nemen.

Wekelijks overleg met het team van ontwerpers en ontwikkelaars van Rodesk.

Wekelijks overleg met het team van ontwerpers en ontwikkelaars van Rodesk.

Vers van de digitale pers

Het resultaat is inmiddels duidelijk te zien, vers van de digitale pers. We hebben ons best gedaan om een webomgeving te bouwen die een UNESCO Werelderfgoed status waardig is, en al zeggen we het zelf, het is een wereld van verschil.

Met het verleden naar de toekomst.

Gloednieuw

Als je je nieuwsgierigheid niet kon bedwingen en al snel even op de site rond hebt gekeken, dan heb je vast al gezien dat we ons niet hebben ingehouden. De hele site is compleet vernieuwd, met een gloednieuwe pagina-indeling, chique kleuren en thema’s en een heleboel informatie over het UNESCO Werelderfgoed, onze molens en gemalen met hun roemruchte geschiedenis, de natuur in de regio en de fiets- en wandelroutes die Kinderdijk verbinden met de mooie steden van Zuid-Holland. Heel veel boeiende informatie dus, voor Nederlanders die hun nationale erfgoed eens van heel dichtbij willen bekijken, maar ook voor de rest van de aardebewoners, want we staan natuurlijk niet voor niets op de Werelderfgoedlijst!

Het verleden de toekomst in tillen

Ergens is het wel een beetje vreemd, als je erover nadenkt: voor veel mensen gaat het verhaal van Kinderdijk vooral over vroeger, toen de molens er nog op eigen houtje voor zorgden dat de Alblasserwaard droog werd gemalen. Dan is het misschien raar als daar zo’n hypermoderne en soepele website voor wordt gebouwd. Alsof je een oude historische molen ineens op zonne-energie laat draaien, zou je kunnen denken. Toch vinden we hier in Kinderdijk dat we er heel goed in zijn geslaagd om juist het oude en het nieuwe met elkaar te verbinden. Natuurlijk heeft Nederland een lange geschiedenis achter de rug van strijden tegen en werken met het water, maar die geschiedenis loopt gewoon dwars door het nu de toekomst in, als je er even bij stil staat.

Actueler dan ooit

Kinderdijk en haar molens zijn actueler dan ooit, denken we zelf. Iedereen weet dat de zeespiegel stijgt, over de hele wereld, dus de geschiedenis van ons land, waar we al sinds mensenheugenis te maken hebben met water dat ons land bedreigt, is nog steeds van groot belang. Daarom is het ook nu, of misschien wel juist nu, zo belangrijk dat we het verhaal van Kinderdijk aan de hele wereld blijven vertellen.

Deel je foto’s op Instagram en #kinderdijkmills. Voor je het weet ben je beroemd.

Een mooi verhaal

Goed. Tot zover het serieuze deel van onze boodschap. Laten we het vooral ook hebben over het leuke deel van het verhaal en de belangrijkste reden voor de nieuwe look van onze website. Het verhaal dat Kinderdijk vertelt is namelijk vooral een heel mooi verhaal, dat we elke dag met plezier aan de hele wereld vertellen. Het zwoegen van de molenaars die hier generaties lang de machtige molens aan de praat hielden spreekt nog steeds wereldwijd tot de verbeelding. Natuurlijk wonen we in Nederland niet allemaal in molens, zoals sommige toeristen lijken te verwachten, maar molens zijn wel innig verbonden met de Nederlandse identiteit: ook weer zoiets waar we veel over praten tegenwoordig. In dit land van wind, water en wieken zijn molens gewoon een belangrijk onderdeel van wie we zijn en waar we voor staan. Dat is toch reden genoeg om een mooi verhaal te vertellen aan iedereen die hier graag zelf de geschiedenis komt beleven? Dat vinden wij dus ook!

We nodigen je uit

Zonder verder al te veel spoilers weg te willen geven nodigen we je daarom uit om eens lekker door onze gloednieuwe website te struinen. We hebben heel veel prachtige nieuwe foto’s, waarmee we een sfeerbeeld van Kinderdijk geven en iedereen uitnodigen om met eigen camera’s nog mooiere Hollandse plaatjes te schieten. We vertellen steeds een belangrijk deel van het Kinderdijkse verhaal, maar we vertellen niet alles, zodat het spannend blijft om zelf op bezoek te komen en zelf het verhaal binnen te stappen. Zo willen we laten zien dat het Werelderfgoed Kinderdijk een echte belevenis is voor jong en oud, Nederlander en toerist. Kijk daarom lekker rond op onze gloednieuwe website, maar zie het verhaal vooral als een uitnodiging en een ‘Er was eens…”.

Beleef het zelf!

Met onze vernieuwde site nodigen we jou en de rest van de wereld van harte uit. Pak dus de fiets, de auto, de Waterbus, of je wandelschoenen en kom zelf beleven welke avonturen in UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk op je wachten!

De auteur

Kleurrijke oase voor insecten en vogels

Kleurrijke oase voor insecten en vogels

Lees meer
Vergunningparkeren in dorp Kinderdijk

Vergunningparkeren in dorp Kinderdijk

Lees meer
Themamaand met Avonturenboerderij Molenwaard

Themamaand met Avonturenboerderij Molenwaard

Lees meer
48ste editie Kinderdijkse Verlichtingsweek

48ste editie Kinderdijkse Verlichtingsweek

Lees meer
Vergunningparkeren start op 15 september

Vergunningparkeren start op 15 september

Lees meer
Pendeldienst naar Werelderfgoed Kinderdijk

Pendeldienst naar Werelderfgoed Kinderdijk

Lees meer
Maatregelen tegen parkeeroverlast Kinderdijk

Maatregelen tegen parkeeroverlast Kinderdijk

Lees meer
Onderzoek naar draagkracht toeristische hotspots van start

Onderzoek naar draagkracht toeristische hotspots van start

Lees meer
UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk heropent deuren

UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk heropent deuren

Lees meer
'We zorgen ervoor dat onze molens en erven tiptop in orde zijn'

'We zorgen ervoor dat onze molens en erven tiptop in orde zijn'

Lees meer