placeholder
13 oktober 2022

Beleef de herfst in Kinderdijk

De dagen worden korter, de blaadjes kleuren oranje en de paddenstoelen laten zich zien: het is herfst! De ideale periode om te genieten van een rustige dagje uit tussen de molens.

Nergens in Nederland staan er zoveel molens bij elkaar als in Kinderdijk. Een plek die je minimaal één keer in je leven gezien moet hebben! Met de herfstwind in de wieken draaien de wieken hard rond. Dat is een uniek gezicht. Beleef deze herfstvakantie een onvergetelijk dagje uit in ons mooie Werelderfgoed. Bij een buitje kun je schuilen in één van de museummolens om daarna lekker op te warmen met een warme chocomel in het Kinderdijk-café.

Uitwaaien tussen de molens

Uitwaaien tussen de molens

Nieuwe speurtocht

Deze herfstvakantie hebben we voor onze jongere bezoekers (5 t/m 12 jaar) een nieuwe speurtocht. Ontdek de verschillende plekken in ons Werelderfgoed en kom spelenderwijs alles te weten over de molens van Kinderdijk. Eenmaal aangekomen bij Museummolen Blokweer staan onze geitjes Milly en Molly klaar om je te begroeten en ontmoet je een echte molenaar! Ben jij al eens in een echte molen geweest? Zodra je de molen binnenwandelt maak je een sprong terug in de tijd. Hier ervaar je hoe het leven er in de jaren ’50 van de vorige eeuw uitzag. Je ontvangt de speurtocht gratis op vertoon van je ticket bij de receptie in het Bezoekerscentrum in Kinderdijk. Heb je de speurtocht voltooid? Loop dan binnen bij de Giftshop om je prijs in ontvangst te nemen. We denken dat deze zeker in de smaak zal vallen!

De auteur