placeholder
19 januari 2018

Al onze arrangementen op een rijtje

Elke groep van meer dan vijftien personen kan voluit van Kinderdijk komen genieten door te kiezen voor één van onze diverse arrangementen. Kies je perfecte dagje uit tussen de molens; over land of over het water en met of zonder persoonlijke gids.

Voor groepen die alles uit hun bezoek willen halen

Kom je met een groep naar UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk en wil je echt alles uit je bezoek halen? Dan zijn onze arrangementen de perfecte manier om al onze wereldberoemde molens en nog veel meer te beleven. De keuze is enorm, met bezoeken aan onze museummolens, de molenwerkplaats, het bezoekerscentrum, onze rondvaarten, of jullie hoogstpersoonlijke gids die in geuren en kleuren vertelt over al het moois dat er in Kinderdijk te zien is.

Het perfecte dagje uit voor elk gezelschap

In Kinderdijk kan elk gezelschap van meer dan vijftien bezoekers kiezen uit een serie arrangementen. Ze verschillen in tijdsduur van een uurtje tot wel drie uur, maar dan zie je ook echt alles dat het Werelderfgoed te bieden heeft. Er is ook een speciaal arrangement voor kinderen, met een spannende speurtocht en een flinke dosis leerzame uitleg door een echte molenaar. Al onze arrangementen dienen minimaal vijf werkdagen voor het bezoek te worden geboekt.

Kies je perfecte arrangement en ontdek samen Kinderdijk

De arrangementen op een rijtje

Stichting Werelderfgoed Kinderdijk verzorgt zes verschillende arrangementen. Hieronder staan de verschillende varianten overzichtelijk op een rijtje. Behalve het arrangement Molenaarsknecht voor de jongste bezoekers zijn alle varianten vernoemd naar verschillende manieren waarop de molenaar het zeildoek over de wieken van zijn molen spant: Hoge Lijn, Duiker, Stormeind en Rondvol.

Arrangement 'Hoge Lijn'

Tijdens het arrangement Hoge Lijn wandel je als gezelschap in anderhalf tot twee uur langs het Wisboomgemaal voor onze multi-screen film en een expositie. Vanaf daar gaat de tocht verder naar onze twee museummolens, Nederwaard en Blokweer, waar iedereen van binnen en van buiten kan beleven hoe het leven vroeger in een echte Hollandse molen werd geleefd. Arrangement Hoge Lijn geeft het hele gezelschap een ontspannen wandeling tussen de rietkragen van een oer-Hollands polderlandschap, terwijl de machtige molens van het Werelderfgoed zich van hun beste kant laten zien.

Arrangement 'Duiker'

Ons arrangement Duiker laat het hele gezelschap in anderhalf uur het mooiste van ons Werelderfgoed zien, maar dan vanaf het water van de Kinderdijkse boezems. Dit arrangement voert je langs het bezoekerscentrum Wisboomgemaal, met expositie en multi-screen film, om vervolgens in te schepen voor een heerlijk tochtje op fluisterboot Djieuwke, die exclusief voor je groep is gereserveerd. Na een ontspannen vaart van een half uurtje voor het beste uitzicht en de mooiste foto’s staat op de kade museummolen Nederwaard te wachten. Binnen zie je met eigen ogen wat het molenaarsbestaan hier vroeger inhield. Met het Duiker arrangement zie je Kinderdijk vanaf het water en vanaf het land, met aanvullende opties om een gids mee te nemen aan boord van de fluisterboot, of om ook de terugweg naar het beginpunt per fluisterboot af te leggen.

Arrangement ´Stormeind´ inclusief gids

Het arrangement Stormeind geeft in ongeveer anderhalf uur een persoonlijk inkijkje in het leven van de oude molenaars van Kinderdijk, de geschiedenis van het gebied en de techniek die het waterbeheer in het Werelderfgoed mogelijk heeft gemaakt. Begeleid door je eigen persoonlijke gids wordt het gezelschap rondgeleid langs de molenwerkplaats, de multi-screen film, de oude elektrische pompen en de expositie in het bezoekerscentrum Wisboomgemaal. Wandel naar de museummolen Nederwaard, waar je zelf kunt zien hoe een Hollandse poldermolen van binnen werkt. Beleef hoe het vroeger was om met een volledig gezin het molenaarsleven te leven. Met de gids is er genoeg ruimte om vragen te stellen en een persoonlijk inkijkje in het Werelderfgoed van deze prachtige streek te krijgen.

Arrangement 'Rondvol' inclusief gids

Tijdens het arrangement Rondvol neemt een deskundige gids het gezelschap mee op een drie uur durende tocht over land en water langs alle bezienswaardigheden van het molengebied. Wandelend tussen de wuivende rietkragen en varend op fluisterboot Djieuwke beleef je Werelderfgoed Kinderdijk op zijn best: van de molenwerkplaats tot het bezoekerscentrum met expositie en multi-screen film, langs en over het water, met voldoende gelegenheid om allebei onze museummolens van binnen en van buiten uitgebreid te bekijken. Onderweg hoor je de persoonlijke verhalen van de gids en kun je alle vragen stellen die het prachtige molenlandschap oproept. Met arrangement Rondvol haal je alles uit je bezoek aan Kinderdijk dat eruit te halen is!

Arrangement 'Molenaarsknecht' voor de jonge bezoekers

Met het arrangement Molenaarsknecht wordt een bezoek aan Kinderdijk een leerzaam avontuur voor alle kinderen tot en met 12 jaar. Er valt van alles te beleven tussen de molens en de gemalen, maar een bezoek wordt nog veel leuker als er een echte molenaar bij is! In een twee uur durende belevenis leren molenaarsknechten het vak van een echte molenaar. De groep gaat op een spannende speurtocht, waarna de molenaar bij museummolen Blokweer zijn gasten opwacht. Je leert spelenderwijs waar de molens om draaien terwijl hij in geuren en kleuren vertelt over de stoere geschiedenis van de Hollandse molenaars. Aan het einde van de tocht hebben de deelnemers een echt molenaarsknechtendiploma verdiend. Met het speciale jeugdarrangement Molenaarsknecht hoeft niemand verbaasd te zijn als de hele groep ineens zeker weet dat ze later molenaar willen worden!

De auteur

Kleurrijke oase voor insecten en vogels

Kleurrijke oase voor insecten en vogels

Lees meer
Vergunningparkeren in dorp Kinderdijk

Vergunningparkeren in dorp Kinderdijk

Lees meer
Themamaand met Avonturenboerderij Molenwaard

Themamaand met Avonturenboerderij Molenwaard

Lees meer
48ste editie Kinderdijkse Verlichtingsweek

48ste editie Kinderdijkse Verlichtingsweek

Lees meer
Vergunningparkeren start op 15 september

Vergunningparkeren start op 15 september

Lees meer
Pendeldienst naar Werelderfgoed Kinderdijk

Pendeldienst naar Werelderfgoed Kinderdijk

Lees meer
Maatregelen tegen parkeeroverlast Kinderdijk

Maatregelen tegen parkeeroverlast Kinderdijk

Lees meer
Onderzoek naar draagkracht toeristische hotspots van start

Onderzoek naar draagkracht toeristische hotspots van start

Lees meer
UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk heropent deuren

UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk heropent deuren

Lees meer
'We zorgen ervoor dat onze molens en erven tiptop in orde zijn'

'We zorgen ervoor dat onze molens en erven tiptop in orde zijn'

Lees meer