placeholder
10 augustus 2021

49ste editie Kinderdijkse Verlichtingsweek

Van maandag 6 tot en met zaterdag 11 september staan de negentien molens van UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk van 20.00 tot 22.30 uur in de schijnwerpers tijdens de 49ste editie van de Verlichtingsweek.

Een bezoek aan het Werelderfgoed is overdag al indrukwekkend te noemen, maar in de avonduren tijdens de jaarlijkse Verlichtingsweek is het absoluut betoverend! Elk jaar genieten bezoekers uit alle uithoeken van het land dan ook van dit bijzondere spektakel.

Fotografiecursus & rondvaart

Van maandag tot en met zaterdag varen er elke avond twee rondvaartboten, tickets hiervoor zijn tijdens de Verlichtingsweek aan de kassa in het Bezoekerscentrum te verkrijgen. Het Kinderdijk-café en de Giftshop zijn ’s avonds tot 22.30 uur geopend voor wat lekkers en een leuke souvenir. Op maandag 6 en dinsdag 7 september staan er twee fotografiecursussen gepland. Tijdens deze cursus neemt de fotograaf de cursisten mee naar één van de molenerven. Wacht niet te lang met inschrijven voor de fotografieworkshop, want vol is vol!

Maak tijdens het 'blauwe uurtje' de mooiste foto's.

Maak tijdens het 'blauwe uurtje' de mooiste foto's.

Mini markt

Er zal toe worden gezien of de vele fotograferende bezoekers de 1,5 meter afstand respecteren. De gezondheid van onze gasten, medewerkers, vrijwilligers en inwoners staat te allen tijde bovenaan. Genieten van dit unieke stukje Holland kan prima op enige afstand van elkaar. Helaas heeft de organiserende Speeltuin ’t Balkengat ook dit jaar moeten besluiten de traditionele Molenmarkt op de vrijdagavond te schrappen. Wel is er op 10 september ’s middags en ’s avonds een gezellige mini rommelmarkt in de speeltuin, inclusief de overheerlijke oliebollen en appelbeignets.

In ons originele bericht stond aangegeven dat de Molenmarkt helemaal niet doorging, deze informatie was onjuist.

Parkeren

In de avonduren rijden de shuttlebusjes tussen Alblasserdam en Kinderdijk niet, parkeren is daarom vanaf 18.00 uur mogelijk op het parkeerterrein van Royal IHC. Voor mindervaliden is er een (betaalde) parkeerplaats bij het Bezoekerscentrum in Kinderdijk.

Verlichtingsweek 2021

De auteur