placeholder
24 augustus 2020

48ste editie Kinderdijkse Verlichtingsweek

De negentien molens van UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk staan van maandag 7 tot en met zaterdag 12 september van 20.00 tot 22.30 uur in de spotlights tijdens de 48ste editie van de Verlichtingsweek.

De eeuwenoude blikvangers die bij het invallen van de duisternis meer en meer oplichten in het toch al prachtige Kinderdijkse landschap: elk jaar genieten bezoekers uit alle uithoeken van het land van het bijzondere spektakel in de eerste volle week van september.

Foto's maken vanaf de Blokweerschebrug.

Foto's maken vanaf de Blokweerschebrug.

Fotografiecursus & rondvaart

Vanwege de coronapandemie is de ‘editie 2020’ iets afgeslankt vergeleken met voorgaande jaren. Alleen op vrijdag en zaterdag is de horeca in het Bezoekerscentrum geopend en vaart er een rondvaartboot langs de molens. Er staan twee fotografiecursus gepland, op maandag 7 en dinsdag 8 september. Schrijf je op onze Verlichtingsweekpagina snel in voor de fotografiecursus of rondvaart!

Braderie

Medewerkers van de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk (SWEK) zien toe of de vele fotograferende bezoekers de 1,5 meter afstand respecteren. De gezondheid van onze gasten, medewerkers, vrijwilligers en inwoners staat te allen tijde bovenaan. Genieten van dit unieke stukje Holland kan prima op enige afstand van elkaar, ook als je dé foto aan het maken bent. Helaas heeft de organiserende Speeltuin ’t Balkengat eerder moeten besluiten de traditionele Molenmarkt op de vrijdagavond te schrappen. Wel is er op 11 september ’s middags en ’s avonds een gezellige braderie/rommelmarkt in de speeltuin. Er zijn extra hygiënemaatregelen getroffen, bezoekers dienen uiteraard afstand te houden en het aantal bezoekers aan de kramen wordt gereguleerd.

Verlichtingsweek 2020

De auteur