| 25 jaar UNESCO Werelderfgoed

25 jaar UNESCO Werelderfgoed

Een uniek stukje Nederland

Op zaterdag 6 december in 1997 is ons molencomplex officieel benoemd tot UNESCO Werelderfgoed. Dit zilveren jubileum willen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Om dit te vieren zullen we een jaar lang verschillende activiteiten organiseren in ons unieke stukje Nederland.

Evenementen

We vieren 25 jaar UNESCO Werelderfgoed verspreid over 2023 met allerlei activiteiten en evenementen. Van workshops en lezingen tot tijdelijke exposities. Dit jaar kun je iedere maand iets bijzonders beleven in Kinderdijk.

25 mei t/m 25 juni

Buitenexpositie

Op 25 mei openen wij een bijzondere buitenexpositie in ons Werelderfgoed. De expositie zal bestaan uit 12 unieke foto's van onze medewerkers en vrijwilligers in authentieke kledij van vroeger. Met deze expositie willen we jou op een leuke manier een beeld geven van hoe het leven er vroeger uitzag in ons molengebied. De twaalf geënsceneerde foto’s zullen op groot formaat te vinden zijn in het gras tussen het Wisboomgemaal en Hulpgemaal de Fabriek en worden vergezeld van bijschriften.

Buitenexpositie
7 juni 2023

Ontmoet Fien en Teun

Fien en Teun komen op avontuur naar Kinderdijk. We gaan gezellig samen met ze knutselen, op de foto en varen langs de molens! Wil jij hier ook bij zijn? Laat ons dan snel weten met wie je komt en welk avontuur jij graag zou willen beleven met Fien en Teun!

Lees meer
Ontmoet Fien en Teun
9 juni

Avondopenstelling

Op vrijdag 9 juni openen wij eenmalig 's avonds de deur van enkele bezoeklocaties in ons Werelderfgoed voor een unieke avondopenstelling. Kom genieten van een zomerse avond en bezoek Museummolen Nederwaard, stap aan boord van de rondvaartboot of neem een kijkje in het Wisboomgemaal. De avond sluit je natuurlijk af met een lekker drankje op het terras van het Kinderdijk-café. Tickets koop je eenvoudig online voor een gereduceerd tarief.

Foto: Sylwia Roukens

Tickets avondopenstelling
Avondopenstelling
10 juni

Buurtbewonersbrunch

Woon jij in de buurt van ons Werelderfgoed? Dan ben je van harte uitgenodigd om te genieten van een heerlijk verzorgde brunch tijdens de Midzomerweek. Jij regelt een bord en bestek en wij doen de rest! De brunch wordt georganiseerd in samenwerking met de lokale bakker ‘Ons Dagelijks Brood’. Om verzekerd te zijn van een plekje aan tafel, vragen we alle genodigden zich vooraf aan te melden.

Aanmelden brunch
Buurtbewonersbrunch

Meer activiteiten

De komende tijd zullen we nog meer evenementen en activiteiten aankondigen. We raden je daarom aan om onze website en nieuwsbrief in de gaten te houden, zodat je op de hoogte blijft van de vele evenementen die nog komen om onze UNESCO Werelderfgoedstatus te vieren.

Waarom op de Werelderfgoedlijst?

Al eeuwenlang gaan wij Nederlanders slim om met het water dat ons aan alle kanten omringt. Omdat de duurzame samenwerking tussen natuur en techniek in de polders van Kinderdijk zo uniek en waardevol is, staat ons molencomplex al 25 jaar op de Werelderfgoedlijst. Zo wordt ons verhaal opgenomen in de wereldgeschiedenis en bewaard voor volgende generaties.