| 25 jaar UNESCO Werelderfgoed

25 jaar UNESCO Werelderfgoed

Een uniek stukje Nederland

Op zaterdag 6 december in 1997 is ons molencomplex officieel benoemd tot UNESCO Werelderfgoed. Dit zilveren jubileum willen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Om dit te vieren zullen we een jaar lang verschillende activiteiten organiseren in ons unieke stukje Nederland.

Evenementen

We vieren 25 jaar UNESCO Werelderfgoed verspreid over 2023 met allerlei activiteiten en evenementen. Van workshops en lezingen tot tijdelijke exposities. Dit jaar kun je rond iedere 25e van de maand iets bijzonders beleven in Kinderdijk.

15 februari t/m 15 maart

Foto tentoonstelling

Vanaf 15 februari openen wij onze bezoeklocaties weer voor publiek en wordt ook de tijdelijke fototentoonstelling geopend. De winnende foto's van onze fotowedstrijd (deelnemen kon t/m 31 januari 2023) worden dan een maand lang getoond in het Bezoekerscentrum!

Lees meer
Foto tentoonstelling
25 februari

Fotografieworkshop

Op zaterdag 25 februari bieden wij drie verschillende fotografieworkshops in Kinderdijk aan. Ieder moment van de dag verandert dit schilderachtige landschap in een compleet nieuwe wereld. Kies jij voor de rode ochtendgloed of toch liever voor de Hollandse stapelwolken die boven de molens voorbij glijden? De keuze is aan jou! In alle drie de workshops leer je onder leiding van een topfotograaf de fijne kneepjes van het vak. Bekijk hieronder de verschillende workshops, tickets koop je eenvoudig online.

Lees meer
Fotografieworkshop

Meer activiteiten

De komende periode zullen we nog meer evenementen en activiteiten bekend maken. Houd daarom onze website en nieuwsbrief in de gaten voor de vele evenementen die er nog aan zitten te komen om onze UNESCO Werelderfgoedstatus te vieren.

Waarom op de Werelderfgoedlijst?

Al eeuwenlang gaan wij Nederlanders slim om met het water dat ons aan alle kanten omringt. Omdat de duurzame samenwerking tussen natuur en techniek in de polders van Kinderdijk zo uniek en waardevol is, staat ons molencomplex al 25 jaar op de Werelderfgoedlijst. Zo wordt ons verhaal opgenomen in de wereldgeschiedenis en bewaard voor volgende generaties.